Korte uitleg, 'Universele liefde':
Voel de liefde. Voor andere mensen. Voor planten en dieren. Voor de aarde. Dan zal er geen armoede of honger, vervuiling of vernietiging meer bestaan.

Denk even aan iemand die je liefhebt. Je levenspartner, je kind, je vader, je moeder, je beste vriend(in), je hond. Het maakt niet uit wie je in gedachten neemt, als je de liefde maar voelt.

Als het goed is krijg je vanzelf warme gevoelens en gedachten, en hoef je er geen seconde over na te denken wat je zou doen als je geliefde je hulp nodig zou hebben. Je zou deze hulp onvoorwaardelijk geven. Zo gaat dat met liefde.

Liefde is geheel natuurlijk. Het ontstaat en bestaat vanzelf. Daarom is het eigenlijk vreemd dat we er een exclusieve zaak van hebben gemaakt; dat we onze liefde beperken tot een bepaalde groep. Waarom voelen we slechts liefde voor een kleine groep? Waarom zouden we niet van alles en iedereen houden? Waarom zouden we niet onvoorwaardelijk voor alles en iedereen kunnen zorgen?

Als we liefde kunnen voelen voor álle mensen, bestaat er geen armoede of honger meer in de wereld. Als we liefde kunnen voelen voor de planeet, bestaat er geen vernietiging en vervuiling meer. Zo simpel is het.

Erik Friedeberg en vele anderen ontwikkelen momenteel De Schaal van Betekenis ; een methode om liefde in bedrijven & bedrijfsvoeringen te waarderen en bevorderen. Dit is niet minder dan revolutionair!