4D SDG Quick Wins© (level 4)4D SDG Me(e)ting Game© (level 5)

Leer al spelend de feiten over de 17 Sustainable Development Goals (ook wel Global Goals Genoemd).

Stel je voor een wereld zonder armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. In 2015 stelden 193 wereldleiders van de Verenigde Naties 17 doelen op -gebaseerd op onderzoek bij 8 miljoen inwoners- die ervoor moeten zorgen dat die wereld er in 2030 is. Voor iedereen!

Er zijn meerdere, logische redenen om als bedrijf, organisatie, OR, ... met de 17 doelen aan de slag te gaan:

a) Anticipeer op veranderend consumentengedrag

Uit onderzoek van PricewaterhouseCoopers blijkt dat 90% van de ondervraagde burgers vindt dat bedrijven bij moeten dragen aan het behalen van de Global Goals. 78% van de burgers vermeldde daarbij dat zij meer geneigd zijn om producten en diensten van bedrijven af te nemen die de Global Goals implementeren. Naarmate dit aantal verder toeneemt, kun je maar beter goed voorbereid zijn.

b) Anticipeer op veranderende wetgeving

Meerdere overheden spreken uit ‘bedrijven te willen aanmoedigen aan de slag te gaan met de Global Goals’. Anticipeer dus nu alvast op aanstaande regelgevingen, waarin je hier verplicht aan moet voldoen.

c) Duurzaam ondernemen verbetert je prestaties

Onderzoek toont aan dat bedrijven met sterke duurzame bedrijfsvoering (1) minder kosten hebben op schulden en bezit en (2) veelal de markt verslaan op de middellange termijn (3 jaar) en lange termijn (5-10 jaar).

d) Verminderd operationele, reputatie en regelgevende kosten

Uit onderzoek blijkt dat een maatschappelijk verantwoord business model leidt tot kostenreductie.

e) Gemotiveerder personeel

Door met je bedrijf iets bij te dragen, geef je je personeel iets om trots op te zijn. Op die manier zullen ze ook met trots en enthousiasme over je bedrijf praten op borrels en verjaardagsfeestjes.

4D SDG Toets Game© (level 3)4D SDG Poly© (level 1 & 2)

Ken jij de doelen en weet jij wat jij kunt doen om bij te dragen aan een betere wereld?

Speel één van onze 4D© SDG-spellen en ontdek de feiten over de 17 Sustainable Development Goals,doe mee aan de SDG 4D© Challenge!.

Doel van de spellen:

  • Naast informeren ook helpen om goed gedrag te stimuleren;
  • Een methodiek om de verschillende deelnemers snel in te wijden in 1 of alle 17 SDG’s - eventueel gekoppeld aan data/case uit de eigen organisatie - én door te pakken met alle bovenstaand genoemde positieve gevolgen

De volgende 4D© SDG-spellen hebben wij beschikbaar van level 1 tot en met 6:

Level 1 & 2 (intro): 4D SDG Poly© (maak kennis met de 5 P's en de SDG's) - start de SDG 4D© Challenge!

    Wij eren graag de echte uitvindster van 'Monopoly' én haar gedachte-goed met 4D SDG Poly©: Elizabeth Magie

Level 3: 4D SDG Toets Game© (toets je plan/case etc., gebaseerd op IAK, ook voor ondernemers)

Level 4: 4D SDG Quick Wins Game© (u bent al verder met de SDG's dan u denkt)

Level 5a: 4D SDG Audit Game© (het auditen van de SDG's in uw organisatie)

Level 5b: 4D Donut Game© (gebaseerd op de Donut/betekenis-economie van Kate Rawoth)

Level 6: 4D SDG Expert Game© (de diepte in per SDG)

Kortom: wij zijn SDG Knowledge Partner en snappen hoe je de 5 P's van de SDG's/Global Goals 'spelenderwijs' kunt op- en doorpakken in je organisatie. Via onze 4D Serious Gaming Academy© kun je trainer worden van level 1 t/m 6.


Daarnaast zijn wij ook bezig een super mooie Gaming-serie te maken van de 17 Global Goals speciaal voor onderwijs/jongeren van 10 t/m 25 jaar! 4D Gender Facts Game© mbt. SDG 5 (Gender Gelijkheid) laten wij graag als voorbeeld zien.

We hebben bijvoorbeeld 3 games (incl. data-onderzoek & bewustzijn-/belevings-onderzoek) uitgevoerd op de Dag van de Duurzaamheid (2018, binnen 10 sec. ons spel) & Internationale Vrouwendag (vanaf 16 min. en 20 sec. interview) én Dag van Duurzaamheid Onderwijs 2019.

Internationale VrouwendagInternationale VrouwendagInternationale Vrouwendag

Nu gaan we voor het grotere plaatje, hogere doel. Deze Gaming-serie gaan we verder ontwikkelen i.s.m. diverse organisaties (de SDG 17 gedachte van samenwerking om doelen te bereiken).

Wij ontwikkelen de SDG's/Global Goals samen met de: Global Goals Quest Foundation: 'Spelend naar een duurzame smenleving'. De GGQ Foundation is ook partner van het SDG House te Amsterdam.


Dag van de Duurzaamheid