Over ons

Harriët van Asperen - founder 4D Serious Gaming©/sinds 2003 - helpt organisaties om 'spelenderwijs' vraagstukken op te pakken / door te pakken / op te lossen. Als Data Scientist, Bedrijfs- en Mens-kundige heeft zij de kracht uit allerlei vak-gebieden gecombineerd tot het unieke 4D©-Gamifcator-vak. Het geheel is meer dan de som der delen.

Slogan: KITS©Held: Einstein


Inmiddels zijn wij een groeiend netwerk van 4D©-Gamificators via onze 4D Serious Gaming Academy©.

Aangezien het beroep van Gamificator en vakgebied Gamification nog relatief nieuw is zijn wij bezig hiervoor een soort van beroepsvereniging op te richten, modern en fris. Dit willen we combineren met het onderstaande én de Global Goals Quest Foundation . Hiervan zijn wij ook 1 van de founders.


SDG/Global Goals, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), Sociaal Ondernemen, Co-Creatie zijn allemaal elementen welke wij natuurlijk uitademen bij het uitvoeren van onze werkzaamheden.

Iedere opdracht wordt d.m.v. de 4D SDG-Toets© opgepakt, zo weten we zeker dat we goed bezig zijn. En zo leren we gelijk onze klanten hiermee aan de slag te gaan, Pro Active Engagement (PAE).

Daarnaast worden al onze prototype/maatwerk 4D Games© én bijbehorende tassen door sociale ondernemers gemaakt waar vooral mensen werkzaam zijn met een afstand tot de arbeidsmarkt. Samen met hen denken we eerst na hoe het ontwerp te maken (op zijn 4D's© uiteraard) en gaan daarna met elkaar aan de slag. Een duidelijke win-win. Hierdoor kunnen wij ook een sociale prijs hanteren voor onze producten.

Daarnaast hebben wij een unieke techniek bedacht om onze games te bedrukken op tapijt, vinyl etc..

4D© game rol-tas4D© game rugzak4D© tafel game4D© toolkit4D© tapijt game

Wij werken met licenties om 2 belangrijke redenen:

  1. Licentie-opbrengsten gebruiken wij om gratis/korting workshops aan scholen, non-profit organisaties etc. te geven, hierdoor zijn wij niet afhankelijk van subsidies hiervoor.
  2. Er ontstaat kwaliteits- en impact-verlies indien je de oorspronkelijke uitleg/Train-The-Trainer vanuit de bron/creators niet hebt ervaren. Op deze wijze handhaven wij dit én leren we ook graag van elkaar, continue verbeteren is ons motto hierbij!

4D© billboard

Partner van:

nieuworganiseren.nu  is het platform voor en over innovatieve vormen van organiseren. Het gaat over initiatieven en organisaties met een menselijke maat: waarin mensen weer de boventoon voeren en waar ruimte is voor eigen initiatief. Wij geloven namelijk in de creativiteit en vindingrijkheid van mensen. Op onze website en tijdens onze bijeenkomsten verspreiden, verbinden en versterken we dit gedachtegoed.

www.nieuworganiseren.nu/interview/harriet-asperen-houd-weerstand/

Tijdens het Nieuw Organiseren Festival 2018 hebben wij van de Consent-methodiek een 4D Serious Game© gemaakt.


Business Associate met:

  • Mediquest - o.a. het product Data Art© samen ontwikkeld
  • Scamander - o.a. het product Datapoly samen ontwikkeld


Fan van:

Van Einstein hebben wij ook diverse 4D 'Serious' Shirt© varianten.

4D Serious Shirt©


Verbonden met: