ContactOver ons


Onze algemene infographic: 4D Serious Gaming©.pdf, uiteraard in game-vorm.
Mail of bel ons, wij hebben van iedere game/product een duidelijke infographic.
Beter: doe de vrijblijvende 4D Intro Game©.

hallo@vanasperenadvies.nl

+31 (0) 6 244 53 612

Adres: Fellinilaan 428, 1325 VA Almere, Nederland
  


( KvK-nummer: 55038522 / BTW-identificatienummer: NL174028192B01 )


Harriët van Asperen/Van Asperen Advies - founder 4D Serious Gaming©/sinds 2003 - helpt organisaties/mensen om 'spelenderwijs' vraagstukken op te pakken / door te pakken / op te lossen. Als Data Scientist, Bedrijfs- en Mens-kundige heeft zij de kracht uit allerlei vakgebieden gecombineerd tot het unieke 4D©-Gamifcator-vak (Play-ducation). Het geheel is meer dan de som der delen én: Keep IT Simple (KITS©).

Harriët van AsperenHeld: Einsteindé Nobelwaardige-formule voor serious gaming

Wij zijn een netwerk van Pi-shaped gamificators die vanuit een duurzame intrinsieke motivatie samenwerken aan diverse projecten vanuit het Energie-model. Het Handvat code sociale ondernemingen is daarbij onze basis die we momenteel aan het uitwerken zijn.


Ontstaan 4D Serious Gaming©:

Onze zoon kon maar niet van 1 tot 10 tellen (terwijl hij al op school zat), wat we ook probeerden. Vanuit mijn eigen ervaring/achtergrond heb ik toen het aloude hinkel-spel met hem 'gespeeld'. Na slechts 1 keer kon hij tot 10 tellen. Later bleek hij trouwens dyslexie/dyscalculie te hebben waardoor het tot 10 tellen ook moeizamer ging. Wat ik hiervan heb geleerd is dat het zien (beeldend, overzicht) en voelen heel erg krachtig binnenkomt (90%). Dit is ook vanuit onderzoek bewezen. Sindsdien (2003) 'gooien' wij alles op de grond. Unieke eigen producten zijn bijvoorbeeld BYOG© (sinds 2018) en QDM© (sinds 2014). Inmiddels zijn wij een groeiend netwerk van 4D©-Gamificators via onze 4D Serious Gaming Academy©.

Aangezien het beroep van Gamificator en vakgebied Gamification nog relatief nieuw is zijn wij bezig hiervoor een soort van beroepsvereniging op te richten, modern en fris (gebaseerd op de principes van de Fair Practice Code). Dit willen we combineren met het onderstaande én het Global Goals Quest project, hiervan zijn wij ook de oprichters.

klik hier opklik hier op

Daarnaast:

  • SDG/Global Goals, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), Sociaal Ondernemen, Co-Creatie, Train-The-Trainer zijn allemaal elementen welke wij natuurlijk uitademen bij het uitvoeren van onze werkzaamheden.

  • Het samenwerken met jongeren (o.a. stage-begeleiding als erkend leerbedrijf, sector: Media en Vormgeving) staat bij ons centraal, de volgende generatie, daar doen we het voor!

klik hier op voor de erkenning-check

  • Onder bepaalde voorwaarden kunnen we het gamen zien als kunstonderwijs (audio-visuele vormgeving, jonger dan 21 jaar) en het btw-vrij verzorgen.

  • Iedere opdracht wordt d.m.v. de 4D SDG-Toets© opgepakt, zo weten we zeker dat we goed bezig zijn. En zo leren we gelijk onze klanten hiermee aan de slag te gaan, Pro Active Engagement (PAE).

  • Daarnaast worden al onze prototype/maatwerk 4D Games© én bijbehorende tassen door sociale ondernemers gemaakt waar vooral mensen werkzaam zijn met een afstand tot de arbeidsmarkt. Samen met hen denken we eerst na hoe het ontwerp te maken (op zijn 4D's© uiteraard) en gaan daarna met elkaar aan de slag. Een duidelijke win-win. Hierdoor kunnen wij ook een sociale prijs hanteren voor onze producten.

  • Wij hebben een unieke techniek bedacht om onze games te bedrukken op tapijt, vinyl etc..

4D© game rol-tas4D© game rugzak4D© tafel game4D© toolkit4D© tapijt game


Wij werken met licenties om 2 belangrijke redenen:

  1. Licentie-opbrengsten gebruiken wij om gratis/korting workshops aan scholen, non-profit organisaties etc. te geven, hierdoor zijn wij niet altijd afhankelijk van subsidies hiervoor.

  2. Er ontstaat kwaliteits- en impact-verlies indien je de oorspronkelijke uitleg/Train-The-Trainer vanuit de bron/creators niet hebt ervaren. Op deze wijze handhaven wij dit én leren we ook graag van elkaar, continue verbeteren is ons motto hierbij!


Auteursrecht enzo:

De foto's/video's/etc. op deze website zijn door ons zelf gemaakt, Creative Commons-materiaal óf extra gecheckt op auteursrecht. Zie hiervoor ook: security website VAA.pdf.Partner van:
nieuworganiseren.nu  is het platform voor en over innovatieve vormen van organiseren. Het gaat over initiatieven en organisaties met een menselijke maat: waarin mensen weer de boventoon voeren en waar ruimte is voor eigen initiatief. Wij geloven namelijk in de creativiteit en vindingrijkheid van mensen. Op onze website en tijdens onze bijeenkomsten verspreiden, verbinden en versterken we dit gedachtegoed.

www.nieuworganiseren.nu/interview/harriet-asperen-houd-weerstand/

Tijdens het Nieuw Organiseren Festival 2018 hebben wij van de Consent-methodiek een 4D Serious Game© gemaakt.


Een aantal van onze partners (SDG 17):

- Scale Of Significance en een korte uitleg

- 75inQ: Data Quest 75 en de Executive Board Game: Gender & Energy
- Manifesto: Score Board
- Mediquest - o.a. het product Data Art© en meer samen ontwikkeld
- Scamander - o.a. het product Datapoly samen ontwikkeld

Fan van:

- Einstein - If you can't explain it simply, you don't understand it well enough / Creativity = Intelligence having fun
- Steve Jobs (zelfs een Meet & Greet op het hoofdkantoor van Apple te Cupertino - Californië)
- Hans Roesling ( Let my dataset change your mindset - NL ondertiteling / 200 years in 4 minutes )

Van onze formule hebben wij ook een 4D 'Serious' Shirt©:


Verbonden/sponsor met:

De Roeivereniging-wegwijzer