OMG GGQ SOFT - Work in progress


de 17 doelen

de SDM's - dé duurzame mindset
We hebben een hele mooie game gemaakt voor de Maatschappij vanuit dit Global Goals Quest project / 4D Serious Gaming Academy©. Het is een 4D©/Offline-hybride D&D-achtige game met de SDM's - dé duurzame mindset - als basis-gedachte. Hieraan gekoppeld zijn de SDG's.

OMG GGQ SOFT is een fysieke ( bordspel kan ook) rollenspel-game (RPG) met digitale componenten - hybride dus.
Het is ontworpen om gemakkelijk te leren en om snel mee te beginnen. Het is gebaseerd op D&D, wat veel meer tijd nodig heeft om mee te beginnen en alleen in het Engels is. Wij doen alles hier in het Nederlands met af en toe wat Engelse termen als wij denken dat dat handiger is.
Alleen jij en een paar mede-standers die nu epische avonturen kunnen gaan ontdekken in de wereld van de Global Goals. In slechts enkele minuten kunnen jullie gaan spelen! Letterlijk het lot van de wereld hebben jullie in jullie handen ....

Naam: Offline/hybride Maatschappij Game (OMG) - Global Goals Quest (GGQ), Shaping Our Future Together (SOFT)...


Samenwerking (SDG17) o.a. vanuit/met het V-fonds en de Nederlandse Vereniging van de Verenigde Naties (NVVN) m.b.t. de Online-variant voor het MBO. Deze Offline/hybride-game is de basis (vanuit Design-thinking) geweest voor de Online-versie. Beide versies zijn door ons gecreëerd. De NVVN is de trekker voor de Online-versie vanuit de SDG-basis (link volgt).

Wil je het prototype testen als bordspel of als fysieke/hybride game? Mail ons.

de 4D© offline game van OMG GGQ SOFT
Nieuws:
M.i.v. 2023 gaat deze game verder gevisualiseerd worden. Hoe en wat precies gaan we ontdekken, wordt vervolgd!
Er zijn al 3 KARAKTERS gevisualiseerd door 3 studenten van het Media College te Amsterdam, deze zijn hieronder neergezet.

Planet (Spheria)


Spheria’s design en info:

Haar haar lijkt op groene bossen met rivieren die er door heen gaan. Ik heb delen van haar outfit Galaxy achtig gemaakt als een kenmerk dat ze sterk is en buitenaards is. Ik heb haar gele ogen gegeven als referentie naar de zon. Ze heeft een groene edelsteen die haar extra energie geeft.

Haar wapen is een staf dat planeet achtige bubbels spreid. Deze kunnen monsters vangen of ze kan haarzelf beschermen door een te gebruiken als een schild.

Ze heeft ook een klein zakje geneeskruiden bij haar waar ze anderen mee kunt genezen of haarzelf.

Spheria is niet een gewoon mens. Ze is gecreëerd om de Aarde te beschermen tegen monsters. Haar naam komt van het woord Sphere wat hetzelfde is als een bol zoals de Aarde.

Ze is erg rustig en vind het fijn om er mooi uit te zien. Ze vind het ook leuk om te verkennen maar ze heeft er meestal geen tijd voor omdat ze druk is met het beschermen van de planeet.

Dankje voor het lezen. Ik hoop dat jullie haar leuk vinden.

Groetjes,

Mauran Peters, 1e jaars student
Media College Amsterdam

People


Hierbij mijn schets uit de burgerschap les, de verklaring erbij geschreven.

Met vriendelijke groet,

Julia Immink, 1e jaars student
Media College Amsterdam

Peace
Er zit een versie met achtergrond en een versie zonder een achtergrond.
Het verhaal achter mijn keuze:

Ik heb gekozen voor blauw haar en kleding omdat de kleur blauw staat voor peace, freedom enz. dat vond ik erg goed bij het onderwerp passen. Ook heeft het personage een peace tattoo en rel vlaggen. Het gras onder het character staat ervoor dat na al het slechte toch weer iets moois kan ontstaan (vandaar het dode gele gras en daartussen het groene). De aura om haar heen staat voor het doorzettingsvermogen van de mensen die tegen het geweld zijn en strijden voor peace.

Ik hoop dat dit alles goed is uitgelegd, bedankt voor de mogelijkheid om dit te doen. Ik vond het erg interessant!

Met vriendelijke groeten,

Abigail van Geel, 1e jaars student
Media College Amsterdam