4D© SDG Poly ( ISM© )


Leer al spelend de feiten over de 17 Sustainable Development Goals (SDG's, ook wel Global Goals Genoemd).

Stel je voor een wereld zonder armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. In 2015 stelden 193 wereldleiders van de Verenigde Naties 17 doelen op -gebaseerd op onderzoek bij 8 miljoen inwoners- die ervoor moeten zorgen dat die wereld er in 2030 is. Voor iedereen!

Er zijn meerdere, logische redenen om vooral als ondernemer met de 17 doelen aan de slag te gaan:
a) Anticipeer op veranderend consumentengedrag
b) Anticipeer op veranderende wetgeving
c) Duurzaam ondernemen verbetert je prestaties
d) Verminderd operationele, reputatie en regelgevende kosten
e) Gemotiveerder personeel

Ken jij de doelen en weet jij wat jij kunt doen om bij te dragen aan een betere wereld? Speel één van onze 4D© SDG-games en ontdek de feiten over de 17 Sustainable Development Goals, doe mee aan de SDG 4D© Challenge!

klik hier op

klik hier op voor het Youtube-filmpje met voorbeelden

De game 4D SDG Poly©: binnen 2 uur - onder begeleiding van een ervaren gamificator - is je SDG-bewustzijn op een zodanig niveau dat je er verder concreet mee aan de slag kunt gaan. Gemiddelde kennis/toepasbaarheid/bewustzijn verhoging (op een schaal van 0-10) van ruim onvoldoende (3) naar ruim voldoende (7).
Ons uitleg filmpje is er in het Nederlands en in het Engels . Daarnaast ook diverse online -mogelijkheden (zelfs een 4D 5P/SDG Escape-room©), bordspel-opties én een filmpje van een gaming-sessie.

Doel van de games:
Naast informeren ook helpen om goed gedrag te stimuleren. Een methodiek om de verschillende deelnemers snel in te wijden in 1 of alle 17 SDG’s - eventueel gekoppeld aan data/case uit de eigen organisatie - én door te pakken met alle bovenstaand genoemde positieve gevolgen.

klik hier op

Deze games zijn onderdeel van Integral SDG Management (ISM©), resultaat: Creating System Values (CSV).
Voor meer info hierover zie: Integral Value Management .

Kortom: wij zijn SDG Knowledge Partner en snappen hoe je de 5 P's van de SDG's/Global Goals 'spelenderwijs' kunt op-en doorpakken in je organisatie. Via onze 4D Serious Gaming Academy© kun je trainer worden van level 1 t/m 6.

Wij ontwikkelen de SDG's/Global Goals samen met het: GLOBAL GOALS QUEST (GGQ) project : 'Spelend naar een duurzame samenleving'. Het GGQ-project is ook partner van het SDG House te Amsterdam en wij staan uiteraard op de SDG-spellen site van SDG Nederland.

Onze special SDG-projects:


Nu ook de SDM's vertaald en gekoppeld aan onze games:

klik hier op voor meer uitleg


Waarom wij 'Monopoly' als start-game (level 1 & 2) gebruiken.

Weetje, de geheime geschiedenis van Monopoly :
Monopoly, voor sommigen is het een eindeloos en saai spel, voor anderen betekent het uren spelplezier. Het is alleszins een van de bestverkochte bordspellen ter wereld. Sinds de Parker Brothers het in 1935 op de markt brachten, zijn ruim 200 miljoen exemplaren verkocht. Doel van het spel is om monopolies te creëren door zoveel mogelijk straten op te kopen en zo tegenstanders te vermorzelen. Het spel bevat een aantal twijfelachtige morele lessen. Mr. Monopoly werd op bijeenkomsten van de Occupy Wall Street-beweging vaak beschimpt. Maar het spel kent een geheime geschiedenis: oorspronkelijk was het ontworpen om de 99% te leren over inkomensongelijkheid.
Elizabeth Magie en de Landlords Game

Deze oorspronkelijke versie uit 1904 (Landlords Game, patent-vrij) ligt aan de basis van onze 4D SDG Poly©, wij eren hiermee de echte vergeten ontwerpster: Elizabeth Magie.